citizen dotcom

Szeretnék mondani valamit, de nem találok szavakat... Ötletek és füstölgések, belekiáltva a nagy magyar pusztába.

Utolsó kommentek

  • ribizlifozelek: Zsenális bejegyzés! (2010.07.28. 18:34) Gerontofil felsőoktatás
  • Periwinkle (aka A 40-es fantomja): @A Nép - Te vagy!: (Először is bocsánat, amiért jópár hónapra beragadt a kommented: csak május 27-... (2010.05.31. 22:38) Éjjeli morfondír
  • A Nép - Te vagy! (törölt): Nagyon jó hogy ezeket így leírtad, mert hiánycikk, de attól tartok, túl komolyan veszed magyar pár... (2010.05.27. 09:29) Éjjeli morfondír
  • Bukowszky: hát ez az. ugyanerre jöttem rá magam is pár hónapja. (2010.05.26. 20:23) Adómanó bekaphatja
  • A Rendíthetetlen Ólomkatona: Azt hiszem, azért túl fogom élni valahogy. (2009.08.31. 05:37) Révpartot ért a gálya - a fantomműtétek alkonya
  • Utolsó 20

Élsz-e újra, Parkszínpad?

2009.04.23. 01:33 Periwinkle (aka A 40-es fantomja)

Fáj a szívem.

A Budai Parkszínpad remek hely volt. Egy hely, ahol Gerendás Péter adott koncertet. Mosolygós, virtuóz koncertet, mely magával ragadott, felvidított, felpezsdített minden nézőt. Kedves kamaszkori emlék.

És bizonyára volt ott még pár remek esemény, melyen nem lehettem ott. Mint ahogy voltak remek (és voltak feledhető) események, melyeken viszont ott ücsörögtem én is.

Megy ám az ötletelés ezerrel, hogy mi is legyen a mostani romhalmaz helyén. Emberek, akad egyéb hülye ötlet, kérek elnézést?

No lássuk csak...

KÖZPARK??? Minek? Ennek a kretén kerületnek és városnak? Ott a Feneketlen-tó - csövestanya és koszfészek. Ott a Kosztolányi Dezső tér - csövestanya, koszfészek és gördeszkás kiképzőpálya. A Bartók-szobrot meg inkább hagyjuk. Apropó! Mi történt a körtéri Móricz-szoborral? Főleg hagyjuk...

SZÁLLODA??? Pláne minek? Ott a Flamenco, mint már többen írták.

PLÁZA??? Ki a f...ranc menne oda plázázni? Plázázni a kék és piros metró vonalán kell, oszt kész. Ahogyan madárfüttyöt hallgatni sem a Nyugatihoz járunk.

LAKÓPARK??? Alig van még...

Lenne egy lázadó, felháborítóan és szemtelenül merész ötletem. Mi lenne, ha mondjuk a Budai Parkszínpad helyén felépítenék... a Budai Parkszínpadot?

Hogy lázadoznának a lakók? Mármint azok, akik évtizedeket húztak le egy koncerthelyszín tőszomszédságában? Mármint azok, akik bizonyára szívesen látnának ott egy plázát? Talán inkább a csöves- és drogostanya miatt lázadozzanak, meg a Feneketlen-tó környékének szégyenletes állapota miatt.

Most komolyan: ennyire nem kell már a kultúra? Ennyire nem kell hely szolid zenei rendezvényeknek, vagy urambocsá' fiatal, feltörekvő zenekaroknak? Ennyire nem kell ennek a kerületnek egy olyan helyszín, ahová akár még kulturális fesztivált is lehet szervezni? Pedig az jó pont tud ám lenni a T. szavazópolgároknál. Ott a tó, ott a színpad, ott a zöld... mi kell még?

Félek, hogy a válasz: mutyi-lehetőség.

Szólj hozzá!

Címkék: morfondír butapest kulti birkanisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://cido.blog.hu/api/trackback/id/tr461081238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása