citizen dotcom

Szeretnék mondani valamit, de nem találok szavakat... Ötletek és füstölgések, belekiáltva a nagy magyar pusztába.

Utolsó kommentek

  • ribizlifozelek: Zsenális bejegyzés! (2010.07.28. 18:34) Gerontofil felsőoktatás
  • Periwinkle (aka A 40-es fantomja): @A Nép - Te vagy!: (Először is bocsánat, amiért jópár hónapra beragadt a kommented: csak május 27-... (2010.05.31. 22:38) Éjjeli morfondír
  • A Nép - Te vagy! (törölt): Nagyon jó hogy ezeket így leírtad, mert hiánycikk, de attól tartok, túl komolyan veszed magyar pár... (2010.05.27. 09:29) Éjjeli morfondír
  • Bukowszky: hát ez az. ugyanerre jöttem rá magam is pár hónapja. (2010.05.26. 20:23) Adómanó bekaphatja
  • A Rendíthetetlen Ólomkatona: Azt hiszem, azért túl fogom élni valahogy. (2009.08.31. 05:37) Révpartot ért a gálya - a fantomműtétek alkonya
  • Utolsó 20

Rákosi Mátyást kisdobosok köszöntik

2010.02.13. 12:54 Periwinkle (aka A 40-es fantomja)

A hír hallatán első gondolatom ugyanaz volt, mint Zerónak a Vbőrön: "Gordon, bmeg!"

Aztán az agyamban elkezdett erősödni a zene, végül rázendített ezer boldog kisgyermek: "Köszönjük néked, Rákosi elvtárs!"

Elegánsan lépjünk túl azon a tényen, hogy a nagy sikerre való tekintettel immár másodszor adták át ugyanazt az utat. Azon is inkább hófúvásos-unalmas szombat estéken merengjünk, hogy vajon mihez kezdett egy sereg nebuló olyan szavakkal, mint "szolidaritás", vagy mondjuk "van rutinunk a válságkezelésben". Viszont nehéz feledni azt a tényt, hogy az iskolai propaganda és a gyerekek kampányeszközként való felhasználása leginkább a diktátorok módszere. Komolyan, mi a fenének kell 2010-ben kisiskolások előtt bizonygatni a válságkezelés sikerességét? Az a terv, hogy otthon meggyőzik anyut? Vagy az MSZP bölcs előrelátással már a 2022-es választásokra toboroz szavazókat?

Kampányolni sok helyen lehet. Szinte mindenhol. Én három helyszínt tartok számon, ahol szerintem a politikai kampány khm... illetlen dolog. Ez a három hely az iskola, a kórház és a templom.

Miért is? Mert e három helyen az ember gyenge - leereszti védőpajzsát, önállótlanná válik, és így könnyen befolyásolható. Ezek az elgyengülés helyei, azért is megyünk oda: az iskolában kitárjuk és kissé védtelenül hagyjuk az elménk, a kórházban a testünk, a templomban pedig a lelkünket. És gusztustalan dolognak tartom, ha egy opportunista politikus, vagy annak valamely híve kihasználja az önként vagy kényszerűségből kikapcsolt tűzfalat, hogy becsempéssze a maga vörös-narancs-zöld-hupikék trójaiját.

Gordon, sokkal rokonszenvesebb lett volna, ha inkább váltasz pár szót azzal az utcán tüntető féltucat emberrel. Miért kell kisiskolásoknak papolni? Tudom, ők nem ugatnak vissza, mert A) a felét sem értik az egésznek, csak szeretnének végre hazamenni B) tudják, hogy beírást kapnak a tanítónénitől meg az igazgatóbácsitól. Utóbbiaknak külön gratulálok: nem vagyok képes elhinni, hogy akkor is lezajlott volna ez a Rákosi-féle úttörő-látogatás, ha ők beintenek a helyi MSZP-nek.

A Vbőrön feltették a kérdést, hogy vajon mekkora lenne a felháborodás, ha valamely másik párt kezd korteshadjáratba egy iskolában. Nos, én attól tartok, hogy amint ez esetleg bekövetkezik, rögtön választ kapunk a kérdésre: a vagyonadó kapcsán lezajlott pálfordulás megmutatta, mennyire rövid a képviselő urak emlékezete, és azt, hogy milyen praktikus eszköz az orwelli duplagondol.

Várom a következő tuti kampányfogást! "Lendvai Ildikó a nyugdíjas társadalom fontosságáról beszélt egy újszülött osztályon" Akár...

Szólj hozzá!

Címkék: közélet választás hazai gagyi

A bejegyzés trackback címe:

https://cido.blog.hu/api/trackback/id/tr381754545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása